Графіка на стіні

Ми свідомо відмовилися від ідеї закладати у картинці глибокий зміст, натомість створили дещо дивне, щире та загальнолюдське. Графіка на стіні DOT – це чиста емоція. Емоція, що виникає у жителя мегаполісу декілька разів на день, вибиває з колії, спантеличує та прокачує його стресостійкість. Це як Facepalm, але міцніше. Після такої емоції ти береш каву, щоб відновитися та нестися далі.

Екран з рухомим текстовим рядком

Другий акцент інтер’єру – це вузький екран з рухомим текстовим рядком. Він створює динаміку та задає ритм. Це, як адреналін, що біжить жилами людини, яка щойно випила подвійний еспресо.

Заклад візуально інтегрований у вулицю – за рахунок прозорого фасаду, він стає частиною міського пейзажу. У кав’ярні немає дверей у звичному розумінні. Замість них ми встановили прозору розсувну конструкцію 4.5 метри завширшки. Повністю відкрили фасад, щоб підкреслити гостинність закладу. Від жаданої порції кофеїну клієнта відділяють лише декілька сходинок.

Висота стелі в DOT – 475 см. Для нас було важливо отримати високе приміщення, наповнене світлом, тому від ідеї облаштувати другий рівень, антресоль з посадковими місцями, відмовилися одразу.

мозаїчна плитка

Сходи та частково поверхня стін всередині кав’ярні викладена білою мозаїчною плиткою з елементами піксельної графіки. Решта стін – це оголена цегла, що підкреслює цінність будівлі, зведеної в 1900 році.

Заклад розміщений у центрі Києва, на вулиці, яка прилягає до Бессарабської площі. Це активне місце, де перетинаються різні виміри київського життя. Колоритні торговці зранку поспішають цією вулицею на роботу до найбільшого в Києві критого ринку «Бессарабка», а «білі комірці» прямують у сяючий офісний центр неподалік.

Вдень тут багато іноземців, а також інтелектуальної молоді, що вистояла довгу чергу в музей сучасного мистецтва по сусідству. Ввечері це місце зустрічі строкатої богемної публіки та безкінечних пре-паті.

Всередині DOT має два невеликі столики та нішу з лавкою, де можуть сісти декілька відвідувачів. Іще кілька посадкових місць пропонує масивна лавка вздовж фасаду будівлі поряд із кав’ярнею.

Дерево на сидіннях, а також на стійці – це старі бруси, що слугували в конструкції сараю багато десятиліть тому. Це перевірений часом тактильний матеріал, який розповідає власну історію, та працює на контрасті з бездоганно рівними і прохолодними елементами із нержавіючої сталі.

Кожен відвідувач DOT, наче піксель строкатого київського пазлу – людина у великому місті, де кожен день переповнений енергією, емоціями та кавою.

Концепція DOT передбачає розвиток мережі в майбутньому. Кожен новий DOT Coffee Station матиме свою піксельну графіку, вписану в чорний квадрат на стіні.